En stekpanna i rostfritt stål blir skinande ren med ett riktigt husmorsknep: vatten & ättika!
Beroende på vilken typ av stekpanna du har så råder lite olika skötselråd, men här är några allmänna tips och tricks för att din stekpanna ska hålla genom många härliga matlagningstillfällen.
Till en stekpanna gjord i rostfritt stål kan du använda dig av köksredskap i olika material utan att oroa dig för att skada den.
Bränt fast maten i stekpannan? Oroa dig inte, när stekpannan svalnat kan du hälla vatten i den och värma upp den på nytt så släpper det inbrända.
En stekpanna i rostfritt stål tål diskmaskin men för längre livslängd rekommenderas ändå handdisk med diskmedel och varmt vatten.
En stekpanna i rostfritt stål är enkel att rengöra då denna stekpanna går att diska i diskmaskin, men den bästa rengöringen för längre livslängd är ändå att diska den för hand i varmt vatten. Det går alldeles utmärkt att använda dig av diskmedel till denna stekpanna och skulle det finnas envisa fläckar kvar kan du alltid testa att rengöra stekpannan med lite ättika. Tänk på att alltid rengöra din stekpanna i rostfritt stål, in- och utvändigt efter varje användning.
Även en non-stickstekpanna rengörs enkelt med diskmedel och vatten men tänk på att endast använda dig av köksredskap i trä, plast eller silikon.
Även en belagd, non-stick, stekpanna är enkel att rengöra tack vare dess belagda yta som skyddar maten från att brännas fast. Likt en stekpanna i rostfritt stål, tål en belagd stekpanna att diskas i diskmaskin men bästa resultatet får du genom handdisk och vanligt diskmedel. Tänk på att endast använda dig av köksredskap i trä, silikon eller plast när du steker eller rengör en non-stick-stekpanna för att inte skada beläggningen.